Hvor Kommer Støv Fra?

Forside » Guides » Hvor Kommer Støv Fra?
Billede af: Pixabay, Free-Photos
Skrevet d. 27. April 2021

Støv er en træls ting, vi ikke kan undgå derhjemme - under sofaen, i vindueskarmene, oven på skabene og sågar i sengetøjet. Men hvor kommer det fra? 

Man kan måske undre sig over, hvor lyn hurtigt hjemmet bliver støvet efter, man har gjort rent, og det er der faktisk en god forklaring på! 

Os mennesker er den primære kilde til nullermændene under sengen og især i soveværelset. Det er nemlig døde hudceller i sengetøjet, der i soveværelset bidrager til nullermændene. Ulækkert lyder det, men det sker ved alle. Faktisk skal man huske at skifte sengetøj én gang om ugen for at mindske støvet i soveværelset. Dette hjælper også på at holde bestanden af støvmider i sengetøjet nede, de lever nemlig af døde hudceller - ja det har man ikke lyst til at tænke på! 

Men det er ikke kun døde hudceller støv består af, det er også små sandkorn, rester fra planter, partikler fra cigaretrøg samt hunde- og kattehår. 

Nullermænd er ikke farlige så længe, det er i et normalt omfang, men større mængder af nullermænd kan være sundhedsskadeligt og kan gå i luftvejene. 

Hvad kan man gøre for at undgå nullermændene? 

  • Støvsug ofte
  • Luft ud to gange om dagen 
  • Skift sengetøj en gang om ugen
  • Bank dyner, puder og tæpper jævnligt
  • Støvsug under sengen og sofaen mindst to gange årligt

Så kan støvmiderne bare komme an! 

Tak til Perlen Odense. Til slut vil sige stort tak til Perlen Odense, der har bidraget økonomisk til sidens tekst. Der kan du, udover mange andre ting, shoppe perlekæde. Uden støtten fra Perlen Odense kunne sidens tekst ikke lade sig gøre.