Hvordan Gør Man Køleskab Rent?

Forside » Guides » Hvordan Gør Man Køleskab Rent?
Billede af: Pixabay, mohamed_hassan
Skrevet d. 26. April 2021

For at holde en god hygiejne i dit køleskab, skal det gøres rent engang imellem! Mange glemmer at køleskabet og skal have en overhaling af og til og nogle gør deres køleskab rent hver søndag, samtidig med at det bliver fyldt op med nye lækre råvarer til den kommende uge. 

Her kommer der nogle tips til, hvordan du gør dit køleskab rent:

  1. Tag alle madvarer ud af køleskabet, så det er klar til at blive skrubbet. 
  2. Tag hylder og skuffer ud og kom rengøringsmiddel på og skrub under vandhanen. Sørg for at få skrubbet i kanterne, da der godt kan sidde madrester. 
  3. Lav en spand med vand og rengøringsmiddel og gå i gang med køleskabet indvendigt. For at spare på strømmen kan køleskabet slukkes, men pas på med dette, hvis det også er forbundet til din fryser. 
  4. Når køleskabet er skinnende, sættes hylder og skuffer på plads og det kan igen fyldes op med madvarer. 
  5. Herefter kommer turen til ydersiden, som tørres over med en fugtet klud med rengøringsmiddel. 
  6. Hvis overskuddet er til det, kan man også gå i krig med en afrimning af fryseren. Dette kan gøres på to måder. Den letteste og mindst tidskrævende er, at tømme fryseren for madvarer og tage skufferne ud. 
  7. Fjern herefter overskydende is fra sider og bund.
  8. Kog noget vand og hæld det i en balje og sæt det ind i fryseren (fryseren skal være slukket, så dette kan eventuelt gøres samtidig med, at køleskabet rengøres) 
  9. Vent 5-10 minutter og prøv så at ridse isen løs. Dette skal være med en genstand der ikke kan beskadige fryseren. Start forfra med det varme vand, hvis ikke det er tøet nok. 
  10. Når fryseren er fri for is, tændes strømmen igen og de forhåbentlig stadig frosne frysevarer, lægges på plads. 

God fornøjelse! 

Denne artikel er lavet på baggrund af økonomisk hjælp fra Perlen Odense. Vi vil derfor gerne anbefale dig at kigge på udvalget af Enamel øreringe. Tak til Perlen Odense, det betyder meget for os.