Hvad Koster Rengøring?

Forside » Rengøring » Hvad Koster Rengøring?
Billede af: Pixabay
Skrevet d. 12. November 2020

Der er langt fra alle, der syntes, at det er særlig sjovt at gøre rent. Faktisk vil rigtig mange helst være helt fri for rengøring, hvis man kunne. Og det kan man selvfølgelig, såfremt man er villig til at betale sig fra det. Spørgsmålet er bare, om det er til at betale?

Hvad koster rengøring? Hvis du benytter et rengøringsfirma eller en selvstændig rengøringsmand- eller dame, så vil du som regel betale et sted mellem 170 - 400 kroner i timen. Det er naturligvis et højere beløb, end hvis du betaler nabopigen under bordet, da en selvstændig erhvervsdrivende selvfølgelig både skal betale skat, moms og andet.

Du kan i øvrigt bruge håndværkerfradraget til rengøring. Faktisk kan du får et fradrag på hele 6.200 pr. person i 2020. Det er altså en betragtelig besparelse, som du kan opnå ved at udnytte håndværkerfradraget.

Selvom det kan være fristende at betale en sort for at gør rent, så er det ikke nødvendigvis en særlig god ide. For det første, så er det slet ikke lovligt at aflønne privatpersoner eller virksomheder sort.

For det andet, så står du rigtig dårligt stillet, hvis der nu skulle gå noget i stykker eller forsvinde noget fra hjemmet. Herudover vil du som oftest også generelt opleve en bedre rengøring med et firma, og hvis ikke, så har du langt bedre mulighed for at kræve det.