Hvordan Gør Man Et Gulvtæppe Rent?

Forside » Rengøring » Hvordan Gør Man Et Gulvtæppe Rent?
Billede af: Pixabay
Skrevet d. 16. March 2021

Har du problemer med at få dit tæppe rent? Så fortvivl ikke, med disse råd bliver dine tæpper rene og velduftende.

Gode råd til at rense et tæppe

1. Støvsug dine tæpper jævnligt. Det er altid nemmere at holde et tæppe rent, end at rense et beskidt et. Når du støvsuger et tæppe, så skal du skrue lidt ned for styrken, og sørge for at støvsuge i retningen med luven. Dette er den retning, hvor tæppet føles glat.

2. Hvis dine tæpper har en dårlig luft, så er natron din bedste ven. Det eneste du skal bruge er en stor bøtte af natron, som du så drysser ud over tæppet. Sørg for at få natron ind i tæppet, og lad det ligge et par dage. Herefter skal du blot støvsuge det op, og så skulle lugten meget gerne være forsvundet.

3. Når det sner, så kan du virkelig drage nytte af årstidens gaver. Tag dig tæppe, og lad det ligge med den øverste side nedaf. Sørg for at få det godt ned i sneen, og lad det ligger i et par timer. Herefter banker du det godt af og får det ind igen. Dit tæppe vil være renere og ikke mindst mere velduftende.

4. Hvis alt fejler, og du ikke kan få en lugt eller plet væk fra tæppet, så kan du selvfølgelig altid købe dig til professionel hjælp. Der findes nogle, der lever af at rense tæpper, og har nogle helt særlige værktøjer og metoder til det, som kan få stort set alting væk.