Hvordan Gør Man Sin Ovn Ren?

Forside » Rengøring » Hvordan Gør Man Sin Ovn Ren?
Billede af: Pixabay
Skrevet d. 13. November 2020

Det kan få mange til at tænke åh nej, når det gælder rengøring af en ovn, men det er faktisk ikke så vanskeligt, som mange går og tror. Det er dog bare ikke lige at tørre den over med en klud, der skal lidt mere til, når du gør din ovn ren.

Men hvordan gør man sin ovn ren? Det gør du ved at dele opgaven op, så du gør ovnrummet, bagepladerne, risten og glasset rent. De fleste af delene er faktisk ganske lette at gøre rene. Se hvordan du gør det her i denne artikel.

Sådan gør du din ovn ren

Begynd med at fjerne bageplader og risten fra din ovn. hvis du har en håndvask, der er stor nok, så sæt dem i blød og lad sæben hjælpe dig med at få fedt, pletter og eventuelle madrester løsnet, så det er lettere at få af.

Inden du går i gang med selve ovnen, så skal du lige have styr på, om du har en ovn med pyrolyse eller ej. 

Har du en almindelig ovn, der har en glat emalje og emaljeplader, så skal de rengøres med brun sæbe, så du kan fjerne fastbrændt snavs. Du må ikke bruge brun sæbe på en ru emalje.

Når du har sæbet din ovn ind, så sætter du den på 100 grader. Sluk for ovnen, når den brune sæbe begynder at boble og vask derefter overfladen med vand - selvfølgelig først når den er kølet lidt ned.

Ovnglasset skal du vaske med almindelig opvaskemiddel. Glaspladen er det mest skrøbelige i ovnen, så den må ikke få ridser eller slag. 

Til slut vil vi hurtigt takke avXperten for støtten de her bidraget til denne tekst. Hvor du shopper et stort sortiment med toastmaskine.